Världscup i Stockholm

Stockholm kommer att stå värd för en deltävling i den alpina världscupen. Bakom arrangemanget som körs i Hammarbybacken står bland annat Skistar, Svenska Skidförbundet och Stockholms stad.

Det är en deltävling i den alpina världscupens parallellslalomtävling som körs i Hammarbybacken den andra februari 2016. Det är för första gången både herrar och damer tävlar tillsammans i disciplinen i Sverige. Ambitionen för arrangörerna som står bakom projektet är att tävlingen ska bli ett årligen återkommande arrangemang. För Stockholms stad är det här ett bra tillfäller att igen visa upp sig som en arrangör av stora idrottsevenemang. På Skistar som arrenderar och driver Hammarbybacken är man glada över att få stå värd för ett så stort arrangemang i Sveriges huvudstad.

– För parallellslalom är backen helt optimal skulle jag säga. Vi kommer att bygga en stor åskådarläktare nere i backen och därifrån kan man se hela banan. För oss och skidsporten är det här en fantastisk chans att få visa upp sig i huvudstaden, säger Skistars vd, Mats Årjes till Sportfack.

Hammarbybacken började byggas år 1983 av fyllnadsmassor från Globenbygget. Idag har backen en fallhöjd på 90 meter och den längsta nedfarten är över 400 meter lång.