Mats Hedblom till Sätila

Mats Hedblom, tidigare vd för Haglöfs, är ny ledamot i Sätila of Swedens styrelse.

– Sätila är ett spännande företag med en lång tradition av genuint hantverksarbete. Det är också ett företag med människor som har ett starkt engagemang och en stor passion för sin verksamhet, vilket är något jag söker i mina uppdrag. Nu när företaget är på väg in i en ny expansiv fas känner jag att jag kan bidra i arbetet med att få varumärket att utvecklas till dess fulla potential, säger Mats Hedblom.

Styrelsen i Sätila of Sweden består idag av ledamöterna Lennart Grebelius och Mats Hedblom samt styrelseordförande Fredrik Helgesson.

– Vi är mycket glada över att få en person med Mats personlighet, kunnande och erfarenhet i vår styrelse, i synnerhet med tanke på att vi vet att Mats är selektiv med sina uppdrag, säger Fredrik Helgesson, styrelseordförande för Sätila of Sweden.

– Sätila är inne i en spännande expansiv fas. Jag ser fram emot att få ta del av Mats stora kompetens och långa erfarenhet i arbetet med att realisera våra mål och den färdriktning vi antagit för Sätila som företag och varumärke, säger Maria Stockefors, vd för Sätila of Sweden.

Sätila, grundat 1896, jobbar med utveckling och tillverkning av mössor och stickade modeaccessoarer. Varumärket finns i Norden, Europa och Asien och Sätilas erbjudande bygger på en nordisk tradition, äkta hantverk, en passion för mössor, ett miljövänligt tänkande och ett socialt ansvar samt en vilja att leva ett aktivt liv.