Intersport följer planen

Intersport följer planen

Publicerad

Intersport nysatsning på cykel går enligt planerna. Från att i år haft 27 butiker som sålt cyklar kommer sportkedjan att öka antalet butiker med ytterligare 15 stycken redan nästa år.

Intersports tredje försök att starta en seriös cykelsatsning verkar ha lyckats. I nästa år tar 15 nya butiker in cyklar i sitt sortiment.

– I år har det gått enligt planerna. Vissa har sålt mer än budgeterat medan andra har nått budgetmålen, säger Kennet Forsman, affärsområdeschef på Intersport.

Redan när satsningen drog i gång i början av året fanns två krav på butikerna för att få vara med. Det första var att butikerna skulle ha utrymme för produkterna och det andra att personalen skulle ha kompetens för att sälja dem. Samma krav gäller också för butikerna som kommer med nästa år.

Inköpen kommer att fortsättningsvis ske centralt och Intersport har valt att att nästa år samarbeta med tre huvudleverantörer, Merida, Scott och Cycleurope. Sedan har butikerna också möjlighet att ta in de lite billigare och enklare "egna" varumärkena Aspenäs och Kane.

Den uttalade målsättningen för Intersport är att inom 3 år vara en av de viktigaste aktörerna i cykelbranschen i Sverige. Den målsättningen står fast.

– Vi kommer definitivt att följa vår plan. Intresset finns bland våra butiker och många är intresserade att få vara med, säger Kennet Forsman.

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

3 kommentarer

Fredrik: Har xxl "glömt" produkt och varumärke eller får dom inte tillgång till vad som helst från leverantörerna som har tröttnat på att få sina varor rödmärkta från start i säsong. Sen tror ja...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842