Ny Suunto lanserades

Det finländska företagets nya pulsklocka Ambit 3 presenterades idag i Stockholm. Klockan är en uppgraderad version av de tidigare Ambit-modellerna vad gäller både färg och tekniska lösningar.

Klockan kommer att finnas i två utföranden. Ambit 3 Sport som har fokus mer på uthållighet och träning och Ambit 3 Peak som riktar sig mer till äventyraren och multisportaren. Den största förändringen med Ambit 3 jämfört med de tidigare Ambit modellerna gäller möjligheten till uppkoppling mot mobiltelefonen. Pulsklockan har en teknik som är direkt kompatibel med både Iphone och Ipad.

– Med den nya modellen kan användaren inte bara mäta sina egna värden och sin egen träning utan också dela upplevelsen och resultaten med andra. Därför tycker vi att klockan inte bara är en klocka utan snarare en upplevelse, säger Antti Kujala, designchef på Suunto.

Suuntos kostnadsfria app Movescount, som är en fristående app gör det enkelt att dela och spåra träningsfakta oavsett om du har en Suunto klocka eller inte. Företagets ambition med den nya tekniken är att Movecounts ska bli motionärernas egen Facebook.

Ambit 3 följer Suuntos, sparsamma men funktionella design. Det nya är också att Ambit 3 finns i blått samt i en vitfärgad modell, specifikt utvecklad och framtagen för kvinnor.