Ping tar hand om Ping

Efter några år på licens har Ping tagit hand om klädbiten själva. Det gäller även i Sverige där Ping Scandinavia redan har överträffat sina mål för nästa år.

Med en helt ny kollektion visar Ping att de menar allvar med sina kläder. Efter att i flera år haft Ping Collection på licens tar de nu hand om kollektionen själva, gör sig av med ordet Collection och kallar kläder kort och gott för Ping. Hela kollektionen är byggd utifrån ett funktionstänkande och är indelade i plagg för varmt, kallt och vått. Stilen är väldigt europeisk och sportigt sober. Bland materialen finns allt från merinoull som behandlats för att vara vattenavstötande till fukttransporterande polyester för att hålla huden torr.

– Precis som alltid med Ping så har vi inte bråttom, säger Mikael Friberg på Ping Scandinavia. Det är inte Pings filosofi att trycka ut produkter i butikerna och vi har ödmjukt visat upp kollektionen för våra Pingåterförsäljare utan några köpkrav. Responsen har varit mycket bättre än vi förväntade oss och vi har redan passerat vår målsättning för försäljningen det första året.

Det som har sålt bäst är pikéer men inte för att det är en Pinglogga på bröstet. Tvärtom så är många plagg märkta enbart med det grafiska ögat från den gamla järnklubban Eye 2, inte en Pinglogga någonstans. Och när det finns en logga så är den oftast ton i ton för att inte sticka ut för mycket.

– Säkert är det en hel del Pingspelare som vill köpa våra kläder och målet är att gifta kläderna med klubborna så mycket det går vad det gäller stil, funktion och kvalitet, säger Mikael.

Kollektionen kommer att finns i Pings monter på The Nordic Golf Fair.