Personalförändringar på Haglöfs

När Håkan Nyström i slutet av oktober slutar sin tjänst på Haglöfs leder det till en kedjereaktion av folk som byter tjänst. Här är hela kedjan av förändringar.

Håkan Nyström har under flera år varit ansvarig för hårdvaran på Haglöfs med placering på huvudkontoret i norra Stockholm. Nu har dock längtan efter att vara ute i naturen, och inte bara ta fram utrustning åt andra som verkligen är ute, blivit för stor och därför flyttar han med familjen tillbaka till Jämtland. Håkan är kvar på Haglöfs fram till sista oktober men redan nu har företaget gjort om sin organisation så att den ska fungera även när Håkan har slutat.

Viktor Wramdemark tar över rollen som hårdvaruansvarig och det är en intern rekrytering eftersom Viktor också är ansvarig för Haglöfs skor. Han kommer alltså att ansvara för både skor och hårdvara och för att han ska hinna med det tar hårdvarudesignern Jacob von Matern ett större ansvar för utvecklingen av hårdvaran. Han får därför titeln Senior Designer/Developer.

Johanna Edin blir Viktors högra hand i rollen som produktkoordinator för hårdvaran och skor med ansvar för att all information om varje produkt följer med i flödet från förstaprover till kataloger, etiketter och texter på hemsidan.