Ny vd för Decathlon i Sverige

Amir Golkar tar över som vd för Decathlon Sverige när nuvarande vd Guido Monferrini lämnar Sverige för att bli vice vd för Decathlon Italien.

Amir Golkar är civilekonom och entreprenör och har varit medansvarig för Decathlons etablering i Sverige sedan 2009 och vuxit inom verksamheten. Närmast kommer Amir Golkar från posten som etableringschef och därefter som chef för Decathlons omnichannelorganisation i Sverige.

– Det känns hedrande att utnämnas till VD för Decathlon Sverige. Vi kommer fortsätta vidga marknadens utbud och göra våra spännande produkter tillgängliga för alltfler, säger Amir Golkar.

Guido Monferrini, nuvarande VD för Decathlon Sverige, lämnar sin post för att bli Vice VD för Decathlon Italien, som tillsammans med Spanien är den andra största marknaden för Decathlon i världen efter Frankrike.

– Jag är övertygad om att Amir kommer ta sig an denna fantastiska utmaning med full energi och lyfta Decathlons anpassning till den svenska marknaden till nya nivåer, säger, Guido Monferrini.

Decathlon har idag bara ett varahus i Sverige, I Kungens Kurva i Stockholm. Under 2015 står deras nya huvudkontor i Barkarby klart och samtidigt öppnar de även ett varuhus på samma plats. Kedjans framtida planer om ett tiotal varuhus ligger fast men någon tidsplan för etableringarna har inte offentliggjorts.