Swesport i Annexet nästa år

Sveriges enda sportfackmässa, Swesport flyttar till Annex vid Globen 2015. Mässan nästa år arrangeras precis som i år tillsammans med Boutique Fräsch.

I och med flytten från Kista till Annexet tar branschorganisationen Svenskt Sportforum helt över mässan. Det betyder att man inte längre samarbetar med mässarrangörerna om till exempel försäljning av golvyta, utan tar själv hela den biten. Därför går det också lättare att anpassa mässkonceptet efter de nya branschvillkoren.

–        Nu anpassar vi mässytan bättre till utställarna och därför är Annexet ett perfekt val. Vi kan säga att vi erbjuder utställarna det allra bästa till lägre priser. Dessutom är läget bra både med tanke på kommunikationer och boende, säger Claes Forsberg, vd för Svenskt Sportforum.

Swesport äger rum nästa år den 11-12 januari och mässan arrangeras åter tillsammans med streetmodemässan Botique Fräsch. Samarbetet från i år gav positiva erfarenheter och därför fortsätter det. Preliminärt kommer golvytan i Annexet att fördelas med 80 procent för Swesport och 20 procent för Boutique Fräsh.

–        Det betyder inte att de siffrorna inte skulle kunna ändras om det visar sig att intresset från till exempel Boutique Fräsh´s utställare blir stort, säger Claes Forsberg.

Swesport lockar årligen över 100 utställare och över 1000 besökare från sportbutiker över hela landet. Framförallt är mässan en mötesplats för hela sportbranschen. Men den är också den enda möjligheten för icke kedjeanslutna sportfackhandlare att visa upp sina produkter då de saknar en egen inköpsmässa.