Craft har bra rull

Konfektionsjätten Craft presenterade sina första cykelplagg redan 2008. Det betydde att företaget var väl positionerat när den stora cykelboomen slog till i Sverige för några år sedan.

Det säljs mera cykelplagg i Sverige idag än någonsin tidigare. Att Craft hållit på med att tillverka cykelkläder redan innan de senaste årens cykelboom var givetvis en fördel för företaget.

– Cykling är som en sport väldigt högteknologisk. Det passar oss som i våra grundvärden har funktion och kvalitet. Cykelkonsumenterna är också ofta rätt produktintresserade, mycket mer än många andra idrottsutövare. Det är inte ovanligt att en motionär kittar sig från topp till tå i våra teamkläder, säger Malin Andersson, marknadskordinator på Craft.

Redan från första början valde Craft att satsa på att synas i tävlingssammahang på absolut högsta toppnivå. Det första toppteamet företaget började samarbeta med var Team CSC med stjärncyklister som Carlos Sastre, bröderna Schleck och Fabian Cancellara.

Att hänga med i utvecklingen är centralt för att kunna konkurrera med stora globala konfektionsjättar på cykelmarknaden. Därför har Craft ett eget designteam bestående av en produktchef, en designer, en teknisk designer och ytterligare en person som ansvarar för specialprodukter.

För Craft är det också viktigt att synas bland den breda massan och inte bara bland Pro Tour-teamen. Därför är företaget alltid på plats vid stora motionslopp som Cykelvasan och Vätternrundan. Dels är dessa event en bra annonsplats för företagets produkter, dels är det ett ypperligt tillfälle att träffa slutkonsumenterna.

– Under dessa event kan vi exponera hela bredden på vår cykelkollektion. Den möjligheten har vi inte i vanliga sportbutiker. Dessutom brukar vi sälja rätt bra under eventen också, säger Malin Andersson.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.