Bra år för Vartex

Bra år för Vartex

Publicerad

Både elcyklarna och landsvägshojarna Lapierre har sålt bra i år för Varbergs-företaget Vartex. Företaget som redan i flera år pratat om elcyklarnas genombrott tycks äntligen i år ha fått rätt.

I många år reste grundaren till Vartex, Peter Folkesson land och rike runt och predikade för cykelhandlarna om elcyklarnas förträfflighet. Bemötandet var vänligt men generellt var ändå cykelhandlarna skeptiska till att ta in elcyklarna. Men i år har företaget sett en tydlig attitydförändring hos cykelhandlarna.

– Jag tror att cykelhandlarna ha börjat inse att de måste ha även elcyklar i sortimentet om de ska överleva i framtiden. Många har också förstått att det inte räcker att bara ha en modell till försäljning utan att konsumenterna måste erbjudas några alternativ, säger Uffe Swärd, cykelansvarig På Vartex.

För Vartex, med de holländska Batavys elcyklarna i sortimentet och en bra service och backup från ägarna Acell Group kom inte förändringen som en överraskning. Företaget var redo för det ökade intresset både med produkter och utbildning för handlarna.

Men det är inte bara elcyklaerna som har sålt bra i år. Även det franska Lapierre-cyklarna som företaget distribuerar har i år verkligen väckt cykelhandlarnas intresse. Ökningen från förra året är på nästan 200 procent.

– Det är ett märke som inte blir det första märket hos handlarna. Men jag märker att många väljer att ta i Lapierre istället för andra varumärken i år, säger Uffe Swärd.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

3 kommentarer

Fredrik: Har xxl "glömt" produkt och varumärke eller får dom inte tillgång till vad som helst från leverantörerna som har tröttnat på att få sina varor rödmärkta från start i säsong. Sen tror ja...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842