Prisregn över svenska företag

Som vanligt skördade svenska företag framgångar i Outdoor Industry Award. Allra bäst gick det för Primus.

Outdoor Industry Award som delas ut på Outdoor Messe i Friedrichshafen varje sommar, har sedan grundandet vuxit ut till en prestigetung tilldragelse som varje år samlar horder av nyfikna besökare under mässan. Svenska företag har av tradition ofta haft framgångar i tävlingen och allra bäst har det nog gått för Klättermusen som mer eller mindre får pris varje år. I år var inget undantag.

Men det gick alltså allra bäst för Primus. Företaget tilldelades en så kallade Gold Award – som ligger snäppet över de vanliga utmärkelserna som rätt och slätt kallas Award – för sin nya gasbehållare Winter Gas. Det speciella med Winter Gas är att den har en extra innervägg av absorberande material i gasbehållaren och som hjälper det flytande innehållet att omvandlas snabbare från vätska till gas vilket gör att gasen fungerar i temperaturer ned till 22 minusgrader.

Övriga svenska pristagare var Klättermusen, Thule och Haglöfs som alla tilldelades varsin Award. Klättermusen prisades för nya byxan Durin som enligt juryn är riktigt robusta byxor som fungerar för alla tillfällen i naturen. Thule fick en Award för sin joggingvagn (barnvagn som man kan springa med) Glide. Vagnen charmade juryn med sin höga kvalitet, många smarta detaljer och sitt förmodade höga andrahandsvärde. Haglöfs fick pris för nya sovsäcken L.I.M Down. Den väldigt lätta sovsäcken imponerande på juryn med sin avsaknad av blixtlås och förslutningsbara öppningen i botten som ger god ventilation vid behov.

Prisregn över svenska företag
Primus prisades för sin Winter Gas.
Prisregn över svenska företag
Klättermusen prisades för byxan Durin.
Prisregn över svenska företag
Haglöfs prisades för sovsäcken L.I.M Down.
Prisregn över svenska företag
Thule prisades för joggingvagnen Glide.

Relaterat företag i Sportregistret

  • PowerFactory Nordic

    PowerFactory Nordic är ett grossistföretag som distribuerar tillbehör, reservdelar och personlig utrustning inom kategorierna; Cykel, Moped, Mc, MX & ATV. Med fokus på kända varumärken, samt flertalet starka agenturer i portföljen.