Svenska prylar av trä

Up&Down är ett nystartat svenskt varumärke som enligt egen utsago tillverkar episka saker. Mer precist rör det sig om solglasögon och korthållare av trä.


Svenska prylar av trä
Marcus Waltilla

Marcus Waltilla ville starta ett varumärke som skulle tillverka produkter i trä på ett miljövänligt sätt och som dessutom snabbt kunde haka på trender. Resultatet blev varumärket Up&Down och de första produkterna är solglasögon och korthållare i klassisk, svensk, tidlös och ren design.

– Varje träbit har unik textur, konsistens, mönster och doft, säger Marcus. Det är inte förrän vi börjar arbeta med varje träbit som dess inre skönhet visar sig.  Med kärlek och omsorg kommer trät tillbaka till liv och mönster och färger börjar forma sig till en helt unik modell.  Var och en av våra produkter är lika unik som sin ägare.

Trä i sig är ett miljövänligt material och ännu bättre blir det om det går att använda återvunnet trä i form av trasiga skateboards. Det är precis vad Marcus har gjort och tillverkar glasögonen i en speciell skatemodell där bågen är tillverkad av en gammal skateboard som i sin tur är tillverkad av sju lager lönnfanér.

Tanken är att kollektionen ska växa med nya produkter och Marcus har redan lyckats sprida sina produkter utanför Sverige.

 

Svenska prylar av trä
Glasögon gjorda av en gammal skateboard.
Svenska prylar av trä
Korthållare