Uhrweder till Stockholm

Outdoor- och skidleverantören Uhrweder har öppnat showroom i Stockholm. Nu vill de få ut sina skor i ännu fler butiker.

Showroomet ligger i Mariehäll i närheten av Bromma flygplats i västra Stockholm och delas med norska leverantören Bergans.

– Vi har funderat länge på att öppna ett showroom i Stockholm för att kunna bearbeta framförallt skomarknaden bättre men vi har inte hittat något i en storlek som passar oss. Så när Bergans frågade om vi ville ha ungefär 40 kvadratmeter av deras yta så passade det oss perfekt, säger Fredrik Gode, försäljningschef på Uhrweder.

I Uhrweders portfölj ingår varumärken som Olukai (sandaler), Scarpa (skor för klättring, alpinism, vandring, lifestyle mm), Gecko Skins (stighudar), Hippy Tree (kläder för surf/lifestyle) och Edelweiss (rep). Showroomet är uppdelat i två delar där den ena halvan går i hawaiiansk stil och visar upp utbudet från Olukai och där den andra är mer teknisk och innehåller produkter från bland annat Scarpa.

Att just Olukai och Scarpa lyfts fram i showroomet är ingen tillfällighet. Framöver kommer Uhrweder att satsa hårdare på skor. Sedan Uhrweder tog upp amerikanska Olukai för tre år sedan har märket vuxit ordentligt men Fredrik Gode är övertygad om att det kommer att växa ytterligare.

– När vi visade upp det för första gången på IOD för tre år sedan hade vi 27 möten och fick 26 ordrar. Då förstod vi att Olukai antagligen var lika bra som vi hade hoppats. Till nästa år släpper de även remmade sandaler för vattensport och då får vi dessutom en helt ny kundgrupp. Jag tror att det finns en otrolig potential i det här märket, säger Fredrik Gode.

Uhrweder till Stockholm
Fredrik Gode