Gore sprider Surround-teknologin

Gore sprider Surround-teknologin

Publicerad

W.L. Gores Surroundteknologi lanseras nästa sommar även på hiking- och multisportskor. Enligt Gore ökar teknologin andningen väsentligt.

Tidigare har skor med Gore Tex-membran endast haft membran på sidan och ovandelen av foten på grund av att det saknats utlopp för fukten under foten. Förra året presenterade dock Gore en lösning på casualskor med membran även under foten och där hål i sulan tillät fukten att transporteras bort från foten. Enligt Gore gör det att fuktnivån inne i skon sjunker väsentligt vilket ska förbättra skoklimatet.

Surroundteknologin har nu överförts på hiking- och multisportskor men till skillnad från casualskor sitter luftutsläppen på sidan av sulan eller på sidan av ovandelen. Med tanke på den terräng som skorna är avsedda för hade det inte varit praktiskt med hål under sulan. Luftutsläppen släpper givetvis in en del luft också och därför lanseras teknologin endast på skor som är avsedda att användas vid temperaturer från ungefär 10 grader och uppåt. Vid kallare temperaturer blir skorna helt enkelt för kalla.

Surroundteknologin finns som sagt redan på marknaden i casualskor, däribland skor från Viking Footwear. Nästa år utökas utbudet då tillverkare som Crispi, Dolomite, Hanwag, La Sportiva, Lowa, Mammut, Meindl, Millet, Scarpa, Treksta och Viking applicerar teknologin på en del av sina hiking- och multisportmodeller.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842