Helt ny damracer från Trek

Trek har under flera år jobbat med att utveckla geometrin för damracercyklar. Nu är de klara och resultatet heter Silque.

Det har länge funnits speciella ramar för kvinnor som cyklar racer men Trek har känt att de inte riktigt gått hela vägen för att göra dem så bra det bara går. Därför har de under flera åra mätt och analyserat kvinnornas kraft och position vid olika ramkonstruktioner och kommit fram till att det gick att förbättra.

– När vi jämförde kvinnor och män blev det tydligt att de flesta kvinnor inte utsätter ramen för samma krafter, säger Amanda Schulze som är produktchef kvinnor på Trek. Med den kunskapen kunde vi utveckla en ram som är mer följsam, som ger mer kraft och som har bättre balans.

Den nya ramgeometrin har en kortare sadelstolpe för en mer komprimerad position rakt över vevpartiet för mer kraft. Hjulbasen har förlängts för att öka stabiliteten och alla fyra modellerna i Silqueserien. Alla modellerna har också Treks ledade ramkonstruktion Iso-Speed, som ger en viss dämpning på skakiga underlag, och är helt tillverkade i kolfiber. Toppmodellen går dessutom att helt anpassa efter kundens önskemål vad det gäller färg på ram, komponenter och ramstorlek.

Helt ny damracer från Trek