Sportringen växer

Sportringen fortsätter att växa med nya butiker och det rejält. Sedan årsskiftet har sju butiker anslutit sig och fler är på gång.

Sportringen är inne i en tillväxtfas. Sedan årsskiftet har följande sju butiker anslutit sig till kedjan: Sporthus#1 Kiruna , Sportringen/Mapec Nordmaling, Sportringen Kramfors, Sportringen Sport & Outlet Enköping, Sportringen Sport & outlet Halmstad, Kramfors, Hylte Lantmän Hyltebruk och Sportware Höganäs. Att notera där är att Sporthus#1Kiruna är samma butik som Team Sportia uteslöt ur sin kedja i början av året. Göran Uusitalo har alltså snabbt hittat en ny väg för sin verksamhet men är bara inköpsansluten till Sportringen och inte en Sportringenbutik. Även butiken i Kramfors kommer från Team Sportia, butiken i Nordmaling kommer från Just4sport.

– Det här är bra blandning av butiker som representerar vår idé med starka lokala entreprenörer som uppskattar frihet tillsammans med lönsamhet, säger Sportringens vd Thomas Wallhager.

Förhandling pågår med ytterligare butiker och redan nu är det klart att det kommer att öppnas en ny butik för gränshandel mot Trysil i Norge och en större butik på västkusten under Sportringens flagga senare i höst.

– Gränshandeln går fantastiskt bra trots en svagare norsk krona, säger Thomas, och det är därför våra handlare vill fortsätta satsa där. Vi vill hitta nischer där de stora aktörerna inte finns.

En väldigt viktig del i Sportringens koncept är att anpassa butiken lokalt. Därför finns det butiker som är väldigt nischade mot jakt, outdoor, hockey eller innebandy eftersom de aktiviteterna är väldigt starka på de orterna. I andra orter är det bredare butiker med det mesta inom sport.

– Specialisterna bidrar med kunskap till hela kedjan som alla butikerna kan ta del av, säger Thomas. Samtidigt som den gemensamma styrkan av att vara 64 butiker är till nytta för specialisterna. Hos oss vinner alla på att samarbeta och det är det allt fler entreprenörer som upptäcker. Genom Sportringen drar de nytta av stora gemensamma inköp samtidigt som de är helt fria att välja sitt egna sortiment.

När Sportringen blev fristående från Team Sportia var de 43 butiker, idag är de alltså uppe i 64 butiker och fler är på väg.