Johan Nordqvist blir ny vd för Klättermusen

Det Årebaserade outdoorföretaget Klättermusen har värvat Johan Nordqvist till ny vd. Hans främsta uppgift blir att fortsätta öka företagets  tillväxt.

Johan Nordqvist har en lång erfarenhet av både företagsledning, försäljning och marknadsföring i internationella sammanhang. Senast var Johan baserad i Shanghai som vice president Asia på EF Education First, ett av världens större företag inom internationella utbildningar. Dessförinnan hade han ett flertal positioner på Procter & Gamble. Johan är en passionerad outdoorutövare och flyttar till Åre med sin fru och tre barn.

– Jag är väldigt laddad inför uppgiften att fortsätta utveckla Klättermusens starka varumärke, säger Johan Nordqvist. Sedan Peter Askulv grundade företaget för 30 år sedan har Klättermusen skapat sig en unik position med bas i funktionell design, hållbarhet och säkerhet. Dessa kärnvärden utgör en fantastisk grund för framtida tillväxt.

Johan ersätter Jonas Meerits, bolagets styrelseordförande, som varit tillförordnad VD sedan i januari 2014 när grundaren Peter Askulv tog ett kliv åt sidan för att fokusera på hållbarhetsfrågor och produktutveckling. Både Jonas och Peter fortsätter i styrelsen.

– I Johan får Klättermusen en ledare med stort driv och relevant erfarenhet för den fortsatta utvecklingen av företaget, säger Jonas Meerits. Jag vill å hela teamets vägnar hälsa honom varmt välkommen. Vi ser fram emot att jobba tillsammans.

För att ytterligare förstärka ledningsgruppen rekryterar Klättermusen just nu även en Brand Experience Director.