Fd Adidas-vd tar klivet in i Stadium

Henrik Bunge, tidigare vd för bland annat Adidas Group i Norden, är ny medlem i Stadiums styrelse. Han påbörjar sitt nya uppdrag till hösten.

Henrik Bunge har en gedigen erfarenhet av sportbranschen med chefspositioner hos både Adidas och Peak Performance. I mars blev det klart att Bunge kommer att tillträda som vd för Björn Borg den 1 augusti. En månad senare tar han plats i Stadiums styrelse.

– Vi är mycket glada över att ytterligare förstärka vår styrelse. Henriks erfarenhet och kompetens från att leda verksamheter med starka livsstilsvarumärken inom sport, detalj- och e-handel medför en stor tillgång för Stadium och är viktig för våra fortsatta tillväxtplaner, säger Stadiums styrelseordförande Birger Lund i ett pressmeddelande.

Bunge själv ser framemot uppdraget.

– Det ska bli spännande att sitta i Stadiums styrelse och vara en del av den fortsatta utvecklingen och tillväxten i Nordens ledande sportkedja. Dessutom är det roligt att få fortsätta bredda mitt engagemang i sport- och detaljhandeln som jag under många år har arbetat i, säger Stadiums nya styrelseledamot Henrik Bunge i ett pressmeddelande.