Osäker framtid för Easton Sports Sweden

Easton Sports Swedens huvudkontor i Mölnlycke.

Osäker framtid för Easton Sports Sweden

Publicerad

Enligt uppgifter till Sportfack har samtliga anställda på Easton Sports Sweden varslats. Vd Alex Vega vill inte kommentera uppgifterna.

Det sker stora förändringar inom det amerikanska bolag som fram till i förra veckan hette Easton Bell Sports Inc. I förra veckan kom ett offentliggörande om att företaget sålt divisionen Easton Baseball/Softball och varumärket Easton till Bauer Performance Sports. Genom ett separat licensavtal behöll dock Easton Bell Sports rättigheterna till varumärkesnamnet Easton inom ishockey och cykling.

I samband med affären tillkännagav Easton Bell Sports att företaget bytt namn till BGR Sports Inc. och att fokus inför framtiden låg på varumärkena Bell, Riddell, Giro, Blackburn och Easton Cycling. Att Easton Hockey inte nämndes i det uttalandet kan möjligen ha att göra med att Easton Bell Sports redan i februari i år sade sig leta efter en köpare till företagets hockeydivision. Angående Easton Cycling så blev fokus från BGR Sports sida inte särskilt långvarig. I början av denna vecka såldes Easton Cykling till kanadensiska cykelföretaget Race Face.

I Sverige har Easton Bell Sports representerats av dotterbolaget Easton Sports Sweden som marknadsfört Easton Hockey samt fram till i höstas även Giros produkter för snösport. Nu verkar dock framtiden högst osäker. Enligt uppgifter till Sportfack har samtliga anställda varslats om uppsägning. Sportfack har varit i kontakt med Easton Sports Swedens vd Alex Vega men han har avböjt att kommentera uppgifterna.

Easton Sports Sweden har haft en kraftig tillväxt på den svenska marknaden de senaste åren och sponsrar bland annat SHL-lagen Modo, Frölunda Indians och Örebro Hockey. Så sent som i april förra året invigde Easton Sports Sweden en 3000 kvadratmeter stor anläggning i Mölnlycke som rymde både huvudkontor och lager. Enligt det senaste offentliga årsbokslutet (2012) omsatte företaget drygt 40 miljoner kronor och sysselsatte 11 personer.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Rösta på dina favoriter!

1 kommentar

Lena: jag har ingen kommentar.

Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206