B4S och Isolda går samman

Leverantörerna B4S Brands For Succes och Isolda går samman. Från och med den första maj bildar de ett gemensamt handelshus för sina varumärken i norden.

Orsaken till sammanslagningen av de båda bolagen är att göra det lättare för kunderna att ta del av de varumärken som bolagen tillhandahåller. Isolda AB som kommer att vara huvudbolaget baserar sin verksamhet på tre affärsområden. Det största är kontorsprodukter och skrivarförbrukning, medan hus-och hemautomation och livsstil/sportbiten är ungefär lika stora. Isolda – Brands 4 Succes som sportdelen heter består i sin tur av två delar, active living och mobile living. Ett affärsområde som företaget kommer att utveckla.

– Det gör vi definitivt. Vi tittar ständigt efter nya, intressanta varumärken som passar vårt sortiment. Till exempel har efterfrågan på actionkameror och andra elektroniska hjälpmedel för träning ökat lavinartat, säger Fredrik Wester, vd för Isolda AB.

Isolda kallar sig ett nordiskt handelshus. Företaget verkar också i alla de fyra nordiska länderna. Sverige är hemmamarknad och också den största marknaden. I Norge har företaget grundat ett dotterbolag medan verksamheten i Danmark och Finland sköts från huvudkontoret i Göteborg. I varuportföljen finns bland annat varumärken som Gloryfy (solglasögon-och goggles) och Drift Innovation som tillverkar actionkameror.