Decathlon lägger ner butiken i Bromma

Decathlon lägger ner butiken i Bromma

Publicerad

Decathlon lägger ned sin butik i Bromma för att istället satsa på e-handel och en helt ny butik i Barkarby. Förändringen är enligt Decathlons ursprungliga planer.

Decathlon öppnade sin första butik i Sverige 2011 och nu har den butiken fullföljt sin uppgift och läggs ned. Decathlons tanke med den första butiken har hela tiden varit att kolla av vilka varor som säljer bäst i Sverige för att kunna lokalanpassa sitt sortiment när de nu går in i nästa etableringsfas.

Decathlon har köpt en stor tomt på tre hektar i Barkarby där de ska bygga både ett stort sportvaruhus och kedjans svenska kontor. Det ska vara klart för invigning under 2015. Anledningen till att Decathlon stänger butiken i Bromma ett år innan den nya butiken i Barkarby står klar förklarar kedjans vd Guido Monferrini så här:

– Det är relaterat till de villkor som finns i vårt hyresavtal, som hade en exitklausul under våren 2014, och som annars binder oss till lokalen under flera år om den inte utnyttjas nu. Läget i Bromma tillåter inte den fulla utvecklingspotential som ligger i vårt koncepts kriterier och dessutom har ytan visat sig vara alldeles för stor för vår affärsmodell, som nu accelererar med e-handeln, mot att bli "omnichannel".

Butiken i Bromma stänger 31 mars och de anställda kan inte erbjudas andra jobb i kedjan.

Samtidigt som Brommabutiken läggs ned drar Decathlon igång en storsatsning på e-handel. Deras e-butik kommer att innehålla runt 12 000 produkter vilket är ett brett sortiment men inte störst i Sverige. Sportamore har till exempel 17 000 produkter i sitt sortiment. Decathlon.se är redan uppe med stort sortiment men har en del kvar att göra med information om produkterna.

On
Off

21 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842