Gore fasar ut kemikalie

Gore fasar ut kemikalie

Publicerad

Membranjätten Gore har slutat använda den skadliga PFOA-kemikalien i sina produkter. Företaget har jobbat med att fasa ut användningen redan länge och vid årsskiftet var det arbetet avslutat.

PFOA (perfluoroktansulfonat) är en kemikalie som förekommer flitigt i tillverkningen av till exempel impregnerade textilier, rengöringsmedel och inom elektronikindustrin. Kemikalien är ännu inte förbjuden inom EU men finns på listan över ämnen som inger mycket stora betänkligheter. Gore blir nu ett av de första företagen inom outdoorindustrin som upphör med användnigen av detta medel.

Arbetet att fasa ut användningen har inte varit lätt och har därför pågått i över tio år. Företaget har varit mån om att under arbetet ändå inte kompromissa om produkternas prestanda i förändringen av produktionssätt. Företaget Gore har sedan starten strävat att ta stor hänsyn till miljöaspekterna vid tillverkningen av sina produkter. Gore har också infört den så kallade Bluesign-satandarden på sina samtliga fabriker runt om i världen

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Tretorn gör jackor av skräp

1 kommentar

Samuel: Tretorn levererar alltid!

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842