Världsnyhet från Falke

På Ispo lanserar Falke det allra senaste inom underställ – Falke Air Insulation. En fiber med kristaller som reflekterar kroppsvärme och en helt ny stickteknik.

Världsnyhet från Falke
Formstickat ut i fingerspetsarna.

Tyska Falke är kända för sina tekniska strumpor och underställ och nu har de gett sina ingenjörer fria händer för att utveckla det mest tekniska understället någonsin. Som en av de första tidningarna någonsin fick Sportfack känna på det nya materialet Air Insulation och rent sticktekniskt är det nog det mest avancerade vi någonsin har stött på.

Plaggen är stickade med varptrikå som dels gör det möjligt att formsticka hela plagget så att det blir helt utan sömmar och dels gör det möjligt att sticka plagget med body mapping så att det får olika nivåer av ventilation på olika delar av plagget. Tröjan är dessutom stickad med halva fingrar och fast luva och vill kunden inte ha plagget så går det bra att klippa bort de delarna. Tyget kommer inte att fransas upp eftersom varptrikåtekniken gör att öglorna låser sig själva.

Materialet är polyamid men det är en speciell sorts polyamid som har små kristaller ingjutna i fibrerna. Kristallerna omvandlar kroppsvärmen till infraröd strålning vilket gör att plagget verkligen värmer men också att det minskar uppkomsten av mjölksyra.

Air Insulationplaggen är utvecklade för utövare som är väldigt aktiva i riktigt låga temperaturer. De som vill ha maximal ventilation och fukttransport när de är aktiva men som också behöver ha värme när de vilar och snabb återhämtning.

Den som visade upp Air Insulation för Sportfack var Matthew Wise. Han har tidigare jobbat med Abus för Duells men sedan ett par månader tillbaka ansvarar han för Falke i Sverige. Den tidigare agenten Ove Pettersson på Long Don Knitform jobbar fortfarande kvar och tanken är att öka säljkåren för att få Falke att växa ordentligt i Sverige.

Världsnyhet från Falke
Matthew Wise

– Vi har just nu ett 30-tal konton i Sverige, mest inom löpning, säger Matthew. Vi vet av undersökningar att 96 procent av de som köper våra strumpor köper ytterligare Falkestrumpor för att de är så nöjda med dem. Produkterna är fantastiska, nu ska vi bygga upp varumärket i Sverige och etablera Falke som ett premiummärke inom strumpor och underställ.

Relaterat företag i Sportregistret

  • BA Sportprodukter AB

    Ansvarar för försäljning, marknadsföring och kundservice av K2, Line, Full Tilt, Atlas, Tubbs och Falkes produktsortiment i Sverige.