Ispo laddar för en rekordmässa

Ispo är inte bara en mässa med nya prylar utan även plats för att lära sig mer och få inspiration. I år laddar de med massor av nyheter.


Ispo laddar för en rekordmässa
Martin Kössler

Redan dagen innan Ispo öppnar finns det saker att göra i München. Då kommer Ispos starke man i Sverige, Martin Kössler, agera guide och ta intresserade nordiska besökare på en rundtur till Münchens intressantaste sportbutiker.

– SportScheck har precis öppnat en 10 000 kvadratmeter stor butik i centrala München och Sport Schüster renoverade sitt varuhus för ett år sedan, säger Martin. I närheten ligger också Globetrotters jättebutik och så finns det fina nischbutiker inom outdoor, alpint och streetwear som är värda ett besök.

Rundturen är en lättsam promenad då deltagarna lär av varandra av vad de ser i butikerna. Start klockan 13.00 utanför SportSchecks nya butik och är du intresserad av att vara med anmäler du dig till roswall@isposcandinavia.com.

När väl Ispo öppnar söndagen 26 januari så finns där ett helt nytt segment för hälsa och fitness i hall C1. Där finns kläder, skor och träningsredskap för all typ av fitness och där bjuds även på uppvisningar inom ämnet.

 

Ispo laddar för en rekordmässa
Häng med på en guidad butikstur till bland annat SportSchecks nya butik på 10 000 kvadratmeter.

I Skid- och snowboardhallarna har nya, små varumärken erbjudits plats på en gemensam yta. Båda sporterna sprudlar av nya märken så helt klart kan den avdelningen vara värd att ta en titt på. Av samma anledning ska du ta dig till Ispo Brand New – innovationstävlingen som bara blir bättre och bättre. Vinnarna har redan utsetts och bland annat finns där en hopfällbar kajak, väskor som skickar en signal till din smarta mobil om väskan flyttas bort från telefonen och cykelhjul med inbyggd fjädring.

Längdåkning har sin egen yta med fler utställare och även Scandinavian Village växer. Ytan är nu så stor att den tar upp halva hall A6 och bland nya svenska märken finns, Röjk, Funwear och Seger.

– Det finns mängder av nya utställare på Ispo men jag vill gärna tipsa om koreanska Black Yak som har bokat en jättemonter i IspoVisionhallen, säger Martin Kössler. De är ett bra exempel på hur asiatiska varumärken nu tar steget till Europa. Intressant är också att modemärket Desigual ställer ut med sin nya träningskollektion.

För dig som vill komma hem med lite ny kunskap så kommer det att hållas föreläsningar varje dag vid den östra entrén. Föreläsningarna går under namnet Ispo Academy och talarlistan kommer att uppdateras på Ispos hemsida men räkna med riktigt tunga föreläsare.