Houdini öppnar ny butik

Houdini Sportswear utvidgar sitt koncept med egna butiker. I september 2012 öppnade företaget sin första butik, då i Stockholms city. Nu i december 2013 slår man upp portarna för butik nummer två.

Det är full fart på Houdini. I september 2012 öppnade Houdini sin första butik i Stockholms city. I december 2013 slår man upp portarna för butik nummer två. Dessutom kommer, som Sportfack tidigare berättat, även en Houdinibutik att öppna i Åre senare i vinter.

Houdinis vd Eva Karlsson förklarar att bakgrunden till just en Göteborgsbutik är en medveten satsning från företaget om att bli mer välkända söderut.

– Det här handlar inte om att sälja kläder i första hand utan om att stärka vårt varumärke, säger Eva Karlsson.

– Vi är otroligt starka och välkända i Stockholm och norra Sverige jämfört med Göteborg och Malmö. Så en viktig uppgift för Göteborgsbutiken blir att visa upp oss. Det är ren marknadsföring.

Houdinis Göteborgsbutik, som öppnar vid lucia, är på 100 kvadratmeter och ligger på Västra Hamngatan 16. Eva Karlsson är mycket nöjd med adressen.

– Det området känns lite som Göteborgs Södermalm. Det finns mycket second hand-butiker, inredningsaffärer och det är en fin blandning av butiker där vi kommer att passa bra för oss.

Upplägget i butiken kommer att följa samma koncept som Stockholmsbutiken på ”Sportgatan” Norrlandsgatan: Ett komplett sortiment av de egna produkterna, från underställ till ytterplagg, för barn och vuxna. På håll vill Houdini även kunna hyra ut plagg, sälja begagnat samt erbjuda lagning av köpta Houdiniplagg. Eva Karlsson ser fram emot möjligheterna att få visa upp varumärkets hela bredd.

– Speciellt våra skalplagg får vi möjlighet att visa upp. Sedan kan vi också använda butiken till att utbilda butikspersonal från andra sportbutiker som vill lära sig om våra material och få kännedom om vårt varumärke.