Gott hopp hos Team Sportia

Gott hopp hos Team Sportia

Publicerad

På måndag ska borgenärerna lämna besked i Göteborgs tingsrätt om de godkänner Team Sportia AB:s rekonstruktion. Anders Edvardsson på Team Sportia är positiv.

Det var i maj som beskedet kom att Team Sportia AB skickat in en rekonstruktionsansökan till Göteborgs tingsrätt. I slutet av sommaren godkände tingsrätten en förlängning av rekonstruktionstiden och den löpte ut igår. På måndag hålls förhandlingar i Göteborgs tingsrätt där borgenärerna, alltså fordringsägarna, ska meddela om de godkänner att Team Sportia AB endast betalar 25 procent av den ursprungliga skuld de hade till varje leverantör.

Anders Edvardsson är sedan i juli tillförordnad vd för Team Sportia och är den som sedan dess lett arbetet med att leda bolaget i rätt riktning. Han har gott hopp om att få ett positivt besked på måndag.

– Ja, det har jag men du kan inte få ett slutgiltigt besked förrän på måndag. Det är då det avgörs om leverantörerna går med på den ackordsuppgörelse som vi har lagt fram. Om de gör det ser det väldigt ljust ut. Gör de inte det ser det jobbigare ut, säger Anders Edvardsson.

Under de senaste månaderna har det varit hans uppgift att övertyga borgenärerna om att bolaget Team Sportia AB faktiskt har en framtid. Han understryker dock att det inte har handlat om att åka runt och måla upp fina framtidsvisioner. Istället har han delgett borgenärerna de faktiska åtgärder som bolaget genomfört för att få en sund ekonomi och en stabilitet inför framtiden.

– Jag känner mig väldigt nöjd med det jobbet som vi faktiskt har gjort. Både när det gäller att omstrukturera verksamheten men framför allt att ha genomfört besparingar på många områden, vilket har gett genomslag. Augusti var första månaden som visade positiva siffror, om än med liten marginal. Sedan dess har vi gått plus varje månad och hela tiden ökat, vi har till och med slagit budget. Det har gjort att vi kunnat visa borgenärerna att vi har positiva kassaflöden och att det finns pengar att betala med.

Mötena med leverantörerna har även gett viktig feedback inför framtiden.

– Det har varit en nyttig dialog där de har fått framföra vad de tycker är fel och vad de tycker att vi behöver förändra.

På måndag ska alltså borgenärerna säga sitt. Anders Edvardsson har redan fört samtal med många av dem och vet att över 80 procent av dem stödjer ackordsuppgörelsen och kommer att ge sitt bifall. En av de tyngsta, Skatteverket, har dock ännu inte gett besked utan gör det först på måndag.

– De har en väldigt tung och avgörande roll i detta. Men jag har haft en konstruktiv dialog med dem och känner att de är väldigt positiva och måna om att bolaget inte går i konkurs. Jag är positiv till att vi kommer att lyckas men ytterst är det självklart upp till leverantörerna. Vi är klara till att möta framtiden med ett starkare Team Sportia.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Craft sponsrar fler klassiska fotbollsränder

1 kommentar

Torbjörn Nilsson: Hur kommer det sig att ni visar denna bild på tröjan? Det är ingen offentlig bild och EJ som tröjan kommer se ut. Blir oerhört missvisande och oproffsigt från Er

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842