Vaktombyte på Batavus Vartex

Vaktombyte på Batavus Vartex

Publicerad

Efter lång och trogen tjänst lämnar Peter Folkesson vid årsskiftet vd-posten på Batavus Vartex. Efterträdaren är redan utsedd. Det blir Mats Douhan som i framtiden ska leda företaget.

Peter Folkesson och hans bror Lars tog över företaget efter sin far som grundade Vartex redan år 1948 i Varberg. Bröderna drev rörelsen själva i över 30 år till dess att den holländska koncernen Accell Group köpte företaget 2011. Redan vid ägarskiftet ställde Accell Group som krav att Peter Folkesson skulle fortsätta att leda företaget under en övergångsperiod.

- Nu har jag gjort vad vi kom överens om och nu är dags för mig att stiga åt sidan, säger Peter Folkesson när han besöker Sportfack.

En av hans stora utmaningar de senaste tre åren har varit att övertyga cykelhandlarna och konsumenterna om elcyklarnas förträfflighet. En uppgift som inte har varit lätt. Till en början stötte han på motstånd till och med hos de egna anställda när han "missionerade" om elcyklarna. Idag är acceptansen större och intresset likaså. Både bland cykelhandlarna och konsumenterna.

- Jag tycker att någonting hände förra sommaren. Då lyfte intresset och efterfrågan på elcyklar tydligt. Nu kan jag faktiskt dra mig tillbaka med gott samvete, säger Peter och skrattar.

Nu förs fanan vidare av Mats Douhan som idag är en lika övertygad elcykelmissionär som sin chef. Det betyder ändå inte att hans uppgift kommer att bli lätt. Även om intresset för elcyklar i Sverige ökar så återstår fortfarande mycket jobb. Batavus Vartex handlar ju dessutom inte bara om elcyklar.

- Jag ser det nya jobbet som en stor utmaning. Sedan måste man komma ihåg att jag inte kommer att styra företaget själv utan tillsammans med vår kunniga och erfarna personal, säger Mats Douhan.

Han är ingen nykomling i Vartex där han började redan för 7 år sedan. Den senaste tiden har Mats jobbat som Key Account Manager. Verkställande direktör blir han officiellt först vid årsskiftet.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Nu tar Stadium sitt outletkoncept till Norge

1 kommentar

Joakim: XXL kommer att göra detta väldigt svårt för Stadium på sin hemmaplan vilket kommer att betyda att Stadium inte kommer att tjäna några pengar. Kan alltså bli ett liknande scenario som i Danmark, detta...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842