XXL öppnade i Norrköping

Den norska sportjätten XXL öppnade sitt nya varuhus i Norrköping idag. Kön utanför butiken var lång innan öppningsdags och de första kunderna hade börjat köa redan kvällen innan.

Det är XXL:s 12:e varuhus i Sverige. Sedan starten år 2010, då det första XXL varuhuset öppnade i Bromma i Stockholm, har kedjan gått som tåget på den svenska markanden. Konceptet med ett brett sortiment, låga priser och stora lokaler tycks attrahera såväl norrmän som svenskar.

– Det är fantastiskt att se hur engagerade kunderna var. Jag är så glad att responsen var så bra också här, säger Marcus Wibergh, vd på XXL i Sverige.

Nyetableringarna slutar inte här för XXL. Redan innan årslutet ska sportkedjan också öppna ett varuhus i Karlstad. Målsättningen för XXL är att ha cirka 20 varuhus i Sverige till slutet av år 2015. Nästa år kommer de finländska sportkonsumenterna också att få sitt första XXL varuhus. Konceptet som fungerat så bra i Norge och Sverige kommer att tillämpas rakt av också i vårt östra grannland.

– Jag är helt övertygad att XXL kommer att gå direkt in i de finska sportkundernas hjärtan, säger Marcus Wibergh.

I dagsläget har XXL 21 varuhus i Norge och 12 varuhus i Sverige. Omsättning för koncernen är cirka 4,3 miljarder kronor.