Black Diamond valde Gore-Tex

Black Diamond valde Gore-Tex

Publicerad

Black Diamond Equipment släpper inte bara en större konfektionskollektion nästa höst. Nytt blir även att företaget samarbetar med W. L. Gore.

Black Diamonds första konfektionskollektion kom ut på marknaden den här hösten och innehöll drygt 20 plagg. Till våren utökas konfektionsutbudet till att innefatta drygt 60 plagg och nästa höst är antalet utökat till över 160 plagg.

Black Diamond har beskrivit plaggen som väldigt tekniska och nyligen meddelade företaget att man inleder ett samarbete med Gore för vinterkollektionen som släpps hösten 2014.

Plaggen med Gore-Tex-material ska enligt Black Diamond vara hörnstenen i kollektionen för hösten 2014. Bland annat lanseras plagg med Gore-Tex Pro-material, Gore-Tex Active-material och Windstopper Active Shell-material.

– Black Diamonds aktiva och idrottande anställda lever enligt företagets livssyn: använd, designa, konstruera, skapa och repetera. Vi fokuserar på målmedveten innovation och integritet. Vi vill designa och konstruera utrustning som flyttar gränser och utmanar konventioner för vårt globala samhälle av användare. Vårt samarbete med Gore är ett uttryck för den filosofin och kommer att inspirera våra kunder, säger Tim Bantle, konfektionschef på Black Diamond Equipment, i ett pressmeddelande.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

XXL öppnar i Malmö

4 kommentarer

Bengt: Äntligen, inte en dag för tidigt. Stadium känns mer som en klädbutik i jämföresle. Vi har handlat elcykel och vanlig cykel från deras eget märke med superkvalitet och övriga varor finns det från...

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842