Spalding och Basketshop.se sponsrar Sveriges största ungdomsturnering

NBA:s officiella bollmärke Spalding inleder ett fyraårigt avtal med Basketshop.se och Stockholms basketförbund. Avtalet gäller bland annat Sveriges största ungdomsturnering i basket som nu får namnet Spalding Basketshop Cup.

Spalding och Basketshop.se har ingått samarbetsavtal med Stockholms basketdistriktsförbund för de kommande fyra åren. Det skriver parterna i ett gemensamt pressmeddelande. Huvuddelen i avtalet omfattar Sveriges största ungdomsturnering i basket, motsvarande fotbollens S:t Erikscupen, som i och med detta avtal kommer att heta Spalding Basketshop Cup. Spalding blir även därmed officiell matchboll i turneringen.

I turneringen deltar årligen ca 12 000 spelare i åldrarna 12-22 år.

Sponsringen av Spalding Basketshop Cup är Spaldings och Basketshop.se´s sätt att engagera sig ytterligare i ungdomsbasketen samt stärka sina positioner som de ledande leverantörerna inom svensk basket, skriver man i pressmeddelandet.

– Vi på Spalding är mycket glada och stolta över att Stockholms basketdistriktsförbund har valt att samarbeta med ett av världens äldsta, största och mest genuina varumärke för basket. Tillsammans ska vi aktivt verka för att stärka basketsporten.

Även Mats Moberg, vd Basketshop.se är nöjd med avtalet.

– Det är med oerhörd stolthet och glädje vi går in i detta samarbete som vi hoppas ska gynna ungdomsbasketen i Sverige. Vi kommer att göra vårt yttersta för att bli en trygg och långsiktig samarbetspartner till Stockholms basketdistriktsförbund och Spalding.

Relaterat företag i Sportregistret

  • uhlsport Scandinavia AB

    Uhlsport Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Uhlsport GmbH. 1948 grundades familjeföretaget Uhlsport som en fotbollsspecialist. 2002 startades varumärket Kempa som har ett fullsortiment för handboll. Uhlsport har också agenturerna för Spalding Basketball samt BLK inom rugby.