Altor skyndar långsamt med Rossignol

De nya svenska ägarna till alpinjätten Rossignol tar det lugnt. Även om reformer kommer att ske speciellt i produktsortimentet, väljer ledningen på Altor att inte hasta fram.

Det kom som en smärre överraskning när det svenska riskkapitalbolaget Altor igår meddelade att de köpt det franska alpinföretaget Rossignol. På Altor hade ledningen redan länge haft ögonen på det franska företaget.

– Vi tyckte att det franska företaget var intressant redan för två år sedan. Vi fann många likheter mellan Rossignol och Helly Hansen som vi kunde dra nytta av, säger Pål Stampe på Altor.

Tidigare ägde Altor Helly Hansen men sålde bolaget för bara ett år sedan.  Rossignol å sin sida ägdes av det australiska investmentbolaget Macquarie. För några år sedan genomförde de förra ägarna av Rossignol en omfattande rationalisering och effektivisering av företaget. Att Altor nu blir nu ägare betyder därför inga större förändringar inom företaget. Däremot kommer det att ske förändringar i Rossignols produkturval. Det har spekulerats både om tennisraketar och cyklar.

– Rossignol har idag en brett konfektionsutbud, det kommer vi att utveckla ytterligare på basen av de erfarenheter vi har haft med Helly Hansen. När det gäller övriga produkter är allting bara på idéstadiet. I den frågan kommer vi att arbeta i nära samarbete med Rossignols ledning och titta på vad som är förnuftigast, säger Pål Stampe.

I Sverige har JO Sport i Hudiksvall varit leverantör för Rossignols produkter. På den punkten kommer inte ägarbytet att innebära några förändringar.

– Vi har inga planer på att  göra ändringar på leverantörssidan. Som vi har uppfattat det har Rossignol väldigt gott samarbete med sina nuvarande leverantörer. Vi hoppas istället att kunna stötta och hjälpa dem med ett ännu bredare varusortiment, säger Pål Stampe.

Altor skyndar långsamt med Rossignol
Pål Stampe