Ny styrelse i Team Sportia

Team Sportia AB har valt en ny styrelse. Ny ordförande är Mats Andersson med erfarenhet från olika branscher inom handel, service, telekommunikation och IT.

Den nya styrelsen valdes på en extra bolagsstämma i förra veckan. Förutom Mats Andersson tillkom fyra nya personer. Ronny Keskitalo, ägare Team Sportia Kalix, är den enda från den gamla styrelsen som sitter kvar.

– Då bolaget är i en situation med behov av nytt kapital, ny bankfinansiering, så har styrelsekompetensen stärkts. Mixen av externa ledamöter i en kombination med starka ledamöter från ägarleden skapar förutsättningar för en framgångsrik rekonstruktion och stora möjligheter att utveckla både bolaget och kedjan i positiv riktning, säger tillförordnade vd:n och tidigare styrelseordföranden Lars Stenberg i ett pressmeddelande.

I förra veckan godkände Göteborgs tingsrätt bolagets preliminära rekonstruktionsplan. På den extra bolagsstämman togs även ett enhälligt beslut av ägarna att öppna upp för extern finansiering och ägande i Team Sportia AB, något som tidigare har varit begränsat.

Den nya styrelsen i Team Sportia AB:

Mats Andersson (ordförande extern, nyval)
Med lång erfarenhet som operativ chef i Telia, CEO i Conductor AB och CEO i Anticimex AB, har Mats haft och har uppdrag i olika branscher inom handel, service, telekommunikation och IT.

Magnus Berthling (ledamot extern, nyval)
Affärsutvecklare och rådgivare med stor erfarenhet av företagsledning, förändringsprocesser och marknadsföring i flera bolag. Flera pågående styrelseuppdrag för bl.a. Lekia, Colorama.

Ronny Keskitalo (ledamot ägare, omval)
Ägare Team Sportia Kalix

Robert Gillewård (ledamot ägare, nyval)
Ägare Team Sportia Umeå.

Gunnar Ahlström (ledamot ägare, nyval)
Ägare Team Sportia Åkersberga. Tidigare mångårig VD för Norstedts Förlag och Akademibokhandeln AB, samt vice VD för KF Media. Lång erfarenhet av företagsledning och styrelsearbete i handeln från både leverantörs­‐ och detaljistled.

Anders Edvardsson (ledamot extern, nyval)
CFO, Team Sportia AB, samt delägare i Team Sportia Växjö.