Adidas vill lyssna

För Adidas är kontakten med konsumenterna lika viktig som dialogen med Lionel Messi. Därför ställde sig Adidas nordiska vd, Brian Grevy i butiken i Stockholm när deras nya fotbollsko lanserades.

Adidas senaste tillskott i utbudet för fotbollsspelarna är Nitrocharge. En sko där företaget har haft i tankarna den hårt jobbande mittfältaren. Som ett led i lanseringen fanns därför företagets nordiska vd på plats i butiken på Sveavägen i Stockholm.

– Jag är här för att lyssna på konsumenterna och höra vad de tycker om våra nya produkter. Den här modellen riktar sig till en speciell spelartyp, därför ska det bli intressant att höra vad konsumenterna tänker om den, säger Brian Grevy.

Den tyska sportjätten Adidas lanserade också för en tid sedan internationellt en serie event som kallas Adidas Lab. Där ges kunden en inblick i företagets tänk och framtida produkter. Premiären för Adidas Lab var i samband med Champions League-finalen i London. Där fick konsumenter och representanter för media se produkter som lanseras först om två år och också bekanta sig med företagets nya digitala innovationer.

– Vår strategi att behålla vår ledande ställning är att göra de bästa produkterna, samarbeta med gräsrotsnivån och värva de bästa spelarna och de bästa klubblagen, säger Brain Grevy.

Närmast kommer Adidas att synas i Sverige under fotbolls-EM för damer. Företaget sponsrar ju bland annat Svenska Fotbollförbundet.