New Element tar över Kühl

Det amerikanska outdoormärket Kühl får en ny agent i Sverige. Det blir Nykvarn-baserade företaget New Element som kommer att sköta om företagets distribution.

New Element som har starka varumärken som 66 North, Exped och Devold i sin varuportfölj hade haft ögonen på det amerikanska företagets produkter redan en längre tid. Vid Ispo-mässan i vintras träffade vd:n Ola Gräsberg och ägaren Ulf Waldekrantz folk från Kühl och började dra upp riktlinjerna för ett samarbete.

­- Vi hade testat produkterna med Ulf och gillade dem. Dessutom passade varumärket och produkterna bra hos oss och fyllde några luckor i vårt sortiment som vi behövde, säger Ola Gräsberg.

Kühl tillför bland annat byxor, shorts och skjortor till New Elements produktutbud. Dessutom har det amerikanska företaget en tydlig miljöprofil och satsar på hållbara och organiska material och färgämnen i sina produkter. Det var ytterligare en aspekt som tilltalade svenskarna. New Element börjar införsäljningen av Kühls kollektion i höst med produkter för sommaren 2014. Redan nu har återförsäljare visat intresse för Kühls produkter trots att nyheten om samarbetet knappt blivit officiellt.

Företaget Kühl startade i Wasatch bergen i Utah redan år 1983. Företaget har både outdoor-och livstillsprodukter i sitt sortiment.