New Element tar över Kühl

New Element tar över Kühl

Publicerad

Det amerikanska outdoormärket Kühl får en ny agent i Sverige. Det blir Nykvarn-baserade företaget New Element som kommer att sköta om företagets distribution.

New Element som har starka varumärken som 66 North, Exped och Devold i sin varuportfölj hade haft ögonen på det amerikanska företagets produkter redan en längre tid. Vid Ispo-mässan i vintras träffade vd:n Ola Gräsberg och ägaren Ulf Waldekrantz folk från Kühl och började dra upp riktlinjerna för ett samarbete.

­- Vi hade testat produkterna med Ulf och gillade dem. Dessutom passade varumärket och produkterna bra hos oss och fyllde några luckor i vårt sortiment som vi behövde, säger Ola Gräsberg.

Kühl tillför bland annat byxor, shorts och skjortor till New Elements produktutbud. Dessutom har det amerikanska företaget en tydlig miljöprofil och satsar på hållbara och organiska material och färgämnen i sina produkter. Det var ytterligare en aspekt som tilltalade svenskarna. New Element börjar införsäljningen av Kühls kollektion i höst med produkter för sommaren 2014. Redan nu har återförsäljare visat intresse för Kühls produkter trots att nyheten om samarbetet knappt blivit officiellt.

Företaget Kühl startade i Wasatch bergen i Utah redan år 1983. Företaget har både outdoor-och livstillsprodukter i sitt sortiment.

On
Off

1 kommentarer

 • Buff börjar med mössor

  Buff börjar med mössor

  Buff utökar sitt sortiment från enbart tubar till att också omfatta vanliga mössor. De första mössorna kommer ut i butikerna i höst och det är en rejält stor satsning.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 08:26

 • Tina Rolén lämnar Adidas 

  Tina Rolén lämnar Adidas 

  Tina Rolén – marknadsdirektör på Adidas Norden, Årets Affärskvinna och högst rankade kvinnan i Sportfacks lista Sportbranschens 100 mäktigaste – lämnar sportbranschen för att bli vd för barnklädesmärket Mini Rodini.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:05

 • Värm maten utan eld

  Värm maten utan eld

  Barocook är ett nytt sätt att värma mat utan att använda eld eller el. Det går till och med att värma maten eller koka kaffe under bilturen utan några farliga gaser.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 11:26

 • Kläderna ska ge laget styrka

  Kläderna ska ge laget styrka

  Arbetet med att få ihop kollektionen till Europas lag i Solheim Cup är inne på de sista små detaljerna. För femte gången i rad är det skånska Abacus som står för kläderna och det är den svenska kaptenen Carin Koch som ihop med Abacus chefsdesigner Chris Mattson som står för designen.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 08:32

 • Garmin släpper en ny actionkamera

  Garmin släpper en ny actionkamera

  Gopro är ohotad kung av actionkameror men det är många som utmanar. En av dem är Garmin som nu kommer med en ny variant av deras Virb.

  Nyheter Martin Willners, i går, 18:28

 • Gustaf Öhrn lämnar Stadium

  Gustaf Öhrn lämnar Stadium

  Efter sju år lämnar Gustaf Öhrn jobbet som vd för Stadium. Han lämnar ett Stadium med rekordomsättning och en vinstökning på tio procent senaste året.

  Nyheter Martin Willners, 2015-04-14 08:51

 • Arena har flyt

  Arena har flyt

  Simmärket Arena har haft ett bra år. Dels lanserar företaget sin nya tävlingsdräkt Carbon Air i år och dels fortsätter företaget sitt samarbete med Svenska Simförbundet över OS i Rio.

  Nyheter Christer Flythström, i dag, 16:47

 • Fler märken använder Recco

  Fler märken använder Recco

  Den svenska lavinreflektorn Recco hamnar i produkter hos allt fler företag och kan mer eller mindre ses som en branschstandard. Nu ska de sprida snövett genom sina nya ambassadörer.

  Nyheter Martin Willners, 2015-04-09 10:43

 • Sportfack Radar: 2015 blir ett bra cykelår

  Sportfack Radar: 2015 blir ett bra cykelår

  När vi frågade landets cykelhandlare om vad de tror om årets försäljning var det nästan bara goda miner. Hela 81 procent tror på en ökad försäljning och bara fyra procent på en minskning.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 10:35

 • Svea Sport på offensiven

  Svea Sport på offensiven

  Malmöföretaget Svea Sport har inlett ett samarbete med svenska fotbollslandslaget. Svea Sport kommer att levererar sina Sportdoc produkter såväl till dam-som herrlandslaget.

  Nyheter Christer Flythström, i dag, 13:52

 • Färggladast på touren

  Färggladast på touren

  Det finns listor för allt och inte minst gäller det golf som är ett himmelrike för de som gillar statistik och listor. Nu finns det också en lite mindre statistisk lista över de mest färgglada spelarna på PGA-touren.

  Nyheter Martin Willners, i går, 09:43

 • Daily Sports startar egen e-handel

  Daily Sports startar egen e-handel

  Allt fler företag driver sin egen e-handel för att kunna erbjuda kunderna alla plagg i kollektionen. Lagom till golfsäsongen sällar sig Daily Sports till den skaran.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 08:22

 • Rory ersätter Tiger

  Rory ersätter Tiger

  Att Rory McIlroy redan ersatt Tiger Woods som världsetta och den mest omtalade golfaren (spelmässigt) är ingen nyhet. Det är det däremot att Rory även ersätter Tiger som frontfigur för EA Sports golfspel för Xbox och Playstation.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 14:35

 • Salming samarbetar med RIK

  Salming samarbetar med RIK

  Det svenska sportföretaget Salming inleder ett samarbete med handbollsklubben Redbergslid. För företaget betyder avtalet att Salming fortsätter sin etablering inom elithandbollen i Sverige.

  Nyheter Christer Flythström, 2015-04-02 06:49

 • Ny kollektion från 8848 Altitude

  Ny kollektion från 8848 Altitude

  Det svenska konfektionsföretaget 8848 Altitude presenterar sin kollektion för Mitsubishi MTB Challenge, det som tidigare hette Långloppscupen. Plaggen kommer att finnas till salu på samtliga lopp i speciella shoppar och också användas av teamåkarna.

  Nyheter Christer Flythström, i dag, 07:24

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Gustaf Öhrn lämnar Stadium

11 kommentarer

Mats: Niklas, nej, han tänkte/tänker inte alls. Instämmer med Nils till 100%

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
 • Sportfack Bike Business 03-2015

 • Sportfack 03-2015

 • Sportfack 02-2015

 • Sportfack 01-2015

 • Sportfack 12-2014

 • Sportfack 11-2014

 • Sportfack 10-2014