Easton Bell Sports jättesatsning klar

Easton Bell Sports Nordics nya huvudkontor och jättelager ska serva Norden och Baltikum med utrustning för ishockey och snösport.


Easton Bell Sports jättesatsning klar
Alex Vega, vd Easton Bell Sports Nordic.

I april stod Easton Bell Sports Nordics (EBS) jättebygge klart. Med en storlek på totalt 3000 kvadratmeter syns verkligen företagets nya kombinerade huvudkontor och lager i Mölnlycke, Göteborg.

Av de 3000 kvadratmeterna utgör kontor, showroom och personalens övriga utrymmen 500 kvadratmeter. Resten, 2500 kvadratmeter, utgörs av ett 10 meter högt lager. Härifrån servar EBS den svenska, norska och danska marknaden med ishockeyprodukter från Easton. Dessutom innehåller lagret all snösportutrustning från Giro Snow för den svenska, finska och norska marknaden samt Baltikum.

EBS växer kraftigt just nu och företaget har i och med flytten tredubblat sina ytor. EBS har satsat på en högteknologisk logistiklösning när det gäller lagerlösningen. Robottruckar sköter plockningen under överinseende av en 13 personer stark lagerbesättning. Allt för att säkerställa leveranserna till kund. Det förklarar Alex Vega, vd på EBS.

– Vi minskar felplocket ytterligare. Systemet ska ge oss 100 procent leveranssäkerhet mot kund.

Totalt har företaget investerat 20 miljoner kronor. Alex förklarar den enkla anledningen till EBS storsatsning.

– Det viktigaste är att ha nöjda kunder. Det får vi genom snabba leveranser som är rätt.