Vindtunneltestade fleeceplagg.

Konfektionsföretaget Sail Racing har testat plagg i sin nya Fleet-kollektion i en vindtunnel. Företaget tog in två av sina proffsseglare från SAP Extrem Sailing Team för att stiga in i tunneln med orkanvindarna.

I normala fall används vindtunnlar för att testa bilars aerodynamik och många racingstall är flitiga kunder i anläggningarna. Sail Racing ville med sitt vindtunneltest undersöka plaggens prestanda i olika positioner och i olika rörelsemönster. I vindtunneln kan extrema vindhastigheter uppnås under kontrollerade former och därför kan plaggens egenskaper noggrant observeras. Sail Racing tog in Jes Gram-Hansen och Rasmus Kostner, två proffsseglare som båda är vana vid tuffa förhållanden för att utföra testen. Men även de mest erfarna seglarna tyckte att vindtunneltesterna med vindhastigheter på upp till 32 m/s var krävande.

–  Det var en märklig känsla när jag stod där och tittade in i det mörka tomrummet och hörde det spökliga ljudet av vindmaskinen som startade upp. Jag rös faktiskt i några sekunder, berättar Jes Gram-Hansen i ett pressmeddelande.

För Sail Racing gav testerna bra svar på hur deras nya Fleet-kollektion fungerar under extrema förhållanden. I Fleet-serien finns såväl jackor, byxor som shorts och västar.