Trek på turné

Den amerikanska cykeltillverkaren Trek ger sig ut på Sverige-turné. Företaget besöker i år åtminstone ett 30-tal orter runt om i landet och ger kunderna möjlighet att testa företagets produkter.

Förra året besökte  ”Trek on tour”, som evenemanget heter, 60 orter i Sverige. I år gör företaget en repris på den lyckade satsningen. Tillsammans med lokala cykelhandlare erbjuder personalen från Trek kunderna möjlighet att provköra några av företagets toppmodeller.

–          För butikerna är evenemanget ett bra sätt att locka kunder. Dels för att ge kunderna  ett mervärde men kanske också sälja prylar till dem under eventet, säger Fredrik Garnäs på Trek.

I år finns bland annat den nya Trek Madonen som en av testmodellerna. Proffscyklisten  Gerald Ciolek vann i år den prestigefyllda Milan-San Remo tävlingen just på en sådan Trek Madone. Kunderna runt om i landet får nu en möjlighet att känna hur en toppracer känns att cykla på. På turnén finns också möjlighet att testa ett antal high-end mountainbikemodeller, bland annat den heldämpade Superfly 100 Elite-modellen. Sammanlagt kan kunderna provköra ett 15-tal cyklar under testdagen. Från Trek reser ett antal säljare och anställda till de olika orterna för att hjälpa butikerna med eventet. Turnén dra igång i april i Skåne och rullar sedan vidare norrut ändå upp till Luleå.