Information för butik och cyklist

Nu erbjuds alla cykelintresserade en ny nättjänst. Det är web-portalen Motionskalendern som informerar om samtliga cykellopp i Sverige och som också vill bli den nya mötesplatsen för alla cykelintresserade.

Det är inte bara vardagscyklingen som ökar i Sverige. Även intresset för att delta i olika motionslopp ökar. Till exempel har Cykelvasan vuxit kraftigt under sina fem år och alla 12 000 starplatser är redan fulltecknade inför sommarens lopp. Det samma gäller Vättern-rundan som årligen blir fullbokad på ett ögonblick. Männen bakom web-portalen, motionskalender.se vill informera den stora cykelintresserade allmänheten att det också arrangeras 120 andra motionslopp i Sverige än dessa två klassiker.

–           Många mindre arrangörer är inte med i till exempel Svenska Cykelförbundet och har därför svårt att nå ut med sin information. Med vår portal kan de nå de den breda allmänheten, säger Peter Spetz, en av grundarna till portalen.

Alla arrangörer som vill vara med erbjuds gratis en möjlighet att informera om sitt lopp. De får tillgång till ett slags basutbud på portalen där de kan informera om sitt motionslopp. Vill arrangören däremot ge lite mer information kostar det en slant. I framtiden ska tjänsterna utvecklas och bland annat ska motionärerna kunna anmäla sig till de olika loppen via portalen.

–          Det är dit vi strävar. Men först måste vi bli kända runt om i Sverige så att vi får en kundstock, säger Peter Spetz.

För butikerna kan portalen bli till stor hjälp när de planerar in aktiviteter eller olika kundevent på orten.