Adidas går all in på badminton

Adidas går all in på badminton

Publicerad

Sportjätten Adidas har tagit sig an ett nytt segment. Nu under våren inleder företaget en satsning på badminton.

I utbudet ingår ett tiotal olika tränings- och racketväskor.

Adidas vd Herbert Hainer har tidigare uttalat att Adidas är ett av få globala varumärken som kan bära många olika segment utan att förlora i trovärdighet. Under förra året lanserade Adidas en större satsning på outdoor-segmentet och på årets Ispo visade företaget för första gången upp sin badminton-kollektion.

Och det är ingen liten satsning. När jätten nu kliver in i badminton-världen gör man det med dunder och brak genom lansera allt från racketar och bollar till strängar, konfektion och tillbehör som kylskåpsmagneter.

Sammanlagt lanserar Adidas 25 olika badmintonrack uppdelade på fyra olika linjer: Adipower, Adizero, Precision och Switch. Samtliga linjer förutom Switch innehåller racketar för nybörjare, medelgoda spelare och avancerade spelare. Största linjen är Adipower med tio stycken rack och näststörst är Precision som innehåller sju racketar, däribland två juniorracketar. Tanken bakom att presentera ett så pass brett utbud är givetvis att alla typer av spelare ska hitta sin "typ" av racket.

Sammanlagt ingår 25 olika racketar i kollektionen.

Bakom lanseringen ligger flera års förberedelse och mycket arbete har lagts på att ta fram konkurrenskraftiga teknologier. Inbakade i racketkollektionen finns ett tiotal olika teknologier. Däribland märks Vibration Control System som ska ge minskade vibrationer, V-Power Shaft som ska ge förbättrad kraftöverföring till ramen, Dual Force Frame som ska ge ökad kontroll samt den patenterade teknologin Switch som tillåter spelaren att justera vikten på racketet.

På klädsidan har Adidas tagit mycket av sitt kunnande från andra sporter och tagit fram breda kollektioner för både damer och herrar. Kollektionerna innehåller både funktionella matchkläder som shorts, kjolar och tröjor, likväl som träningsoveraller, T-shirts, parkas och vindjackor som kan bäras före eller till och från träningen. För fötterna finns 16 olika skomodeller att välja bland och för att transportera träningsgrejerna finns ett tiotal olika tränings- och racketväskor.

I utbudet finns även elva olika bollar, sex olika typer av strängar, elva olika grepp, två olika strängmaskiner samt en mängd tillbehör som nyckelringar, USB-stickor, kylskåpsmagneter och svettband. Man kan säga att Adidas har gått "all in" även på badminton.

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Lager 157 knaprar på outdoorkakan

16 kommentarer

Sportfan: @spisen, om nu S.Palm är så duktig som du antyder, är de väl inga problem att de görs en undersökning som bekräftar de du skriver, och då slipper vi alla spekulationer. De du upplever som apati, de...

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Artikelkommentarer

Prenumerera på Sportfack
Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842