Reebok skär ner på personal

Reebok stänger sitt europeiska huvudkontor i Amsterdam. Nedläggningen är en del i en global reorganisation av bolaget.

Moderbolaget Adidas Group sänkte i höstas tillväxtmålen för Reebok rejält. Det tidigare målet om en omsättning på 27 miljarder kronor vid utgången av 2015, justerades ned till 18 miljarder kronor. I ett uttalande pekade Adidas Group på förlusten av ett konfektionsavtal med NFL, reviderade siffror för försäljningen av licensierade ishockeyprodukter samt fokus på vinstmarginal och effektivitet som bakomliggande orsaker.

Under hösten kom även beskedet att Reebok i fortsättningen inte ska ha någon global vd. Förändringen sades vara ett led i en reorganisation som skulle stärka varumärkets fokus på fitness-produkter.

Nu följer ytterligare förändringar i organisationen. I en omfattande global reorganisation lägger Reebok ned sitt europeiska huvudkontor i Amsterdam, sitt asiatiska huvudkontor i Hongkong och reducerar arbetsstyrkan på det globala huvudkontoret i Canton, USA. Sammanlagt berörs 150 personer varav 65 av dem jobbar i Canton. Reebok har 8000 anställda världen över.

Enligt bolagets marknadschef Matt O’Toole kommer nedskärningarna att verkställas under januari och medföra en effektivare organisation som snabbare kan svara på marknadens behov.

– Även om jag är övertygad om att Reebok kommer att få en starkare organisation av det här och som en effekt av det blir ett mer eftertraktat varumärke av fitness-konsumenterna, så är det här en svår dag för oss alla. Jag vill offentligt tacka de drabbade anställda för deras hängivenhet och deras insatser för företaget, sade Matt O’Toole i ett uttalande.