Iron B blev Rocketbladez

På The Nordic Golf Show var den hemlig stod den som Iron B i prislistan. Nu har klubban presenterats för världen och namnet är Rocketbladez.


Iron B blev Rocketbladez
Med en skåra i sulan ska hela träffytan flexa mer och ge en mer förlåtande klubba.

Den stora nyheten i Rocketbladez är att Taylormade tagit tekniken med en skåra i sulan från sina metallwoods och satt in den i järnklubborna. Tanken med den 2 mm breda skåran, som kallas för Speed Pocket,. är att träffytan ska kunna flexa mer och att den framförallt ska flexa mer längre ner på bladet. Tester som Taylormade har gjort visar att de flesta felträffar som amatörer gör med sina järnklubbor är träffar långt ned på träffytan. Speed Pocket ska drastiskt öka bollhastigheten på dessa felträffar enligt Taylormade.

– Vi utvecklade Rocketbladez för amatörspelare men när våra tourspelare fick prova klubborna ville de också ha järnklubbor med Speed Pocket, säger Mark King som är vd för Taylormade Golf. Därför tog vi fram en tourvariant som de redan har satt i spel.

Förutom att Speed Pocket ska ge mer längd vid dåliga träffar så ska den också ge en högre bollbana och jämnare längder på slagen.

Rocketbladez släpps i butik i början av december och finns med både stål- och grafitskaft. Tourvarianten dröjer till 1 februari 2013 och den finns bara med stålskaft.