XXL på plats i Linköping

XXL fortsätter att gasa på. Idag öppnar kedjan sitt sjunde varuhus, denna gång i Linköping. Ytterligare två varuhus ska öppna inom de närmaste månaderna.

Varuhuset ligger i handelsområdet Tornby i utkanten av Linköping och har en yta på 4000 kvadratmeter. Sortimentet följer kedjans koncept och Linköpingsborna kommer att erbjudas produkter inom sport, jakt och friluftsliv.

Med varuhuset i Linköping på plats har XXL nu sju etableringar i Sverige varav tre varuhus ligger i Stockholm, två i Göteborg samt ett i Örebro. I etableringsplanen för Sverige ingår ytterligare omkring 10–15 varuhus inom de närmaste tre åren. Siktet är inställt på totalt 6–7 varuhus i Stockholm samt totalt 4–5 varuhus i Göteborg. Under denna höst öppnar varuhus i Sundsvall och Uppsala.

Under 2011, som var kedjans första helår i Sverige och då de inledde året med tre butiker och avslutade med fem butiker efter nyetableringar i april respektive september, omsatte XXL 600 miljoner kronor. Rörelsemarginalen för 2011 var 5,5 miljoner kronor.