Amer Sports delar upp i längd och alpint

Amer Sport förändrar i sin organisation för att göra det enklare för butikerna att jobba med Atomic och Salomon.


Amer Sports delar upp i längd och alpint
Simon Sjöberg, Kalle Zeitz och Richard Rydén har alla fått nya roller på Amer Sports.

Med start 1 juni så har Amer Sports en ny organisation inom vintersportbiten. Istället för att dela upp mellan deras varumärken Atomic och Salomon delar de upp organisationen i längd och alpint.

Simon Sjöberg får totalansvaret för alpint i både Sverige och Norge och jobbar alltså både med Atomic och Salomon. På längdsidan får Kalle Zeitz samma totalansvar fast bara för Sverige. Sedan tidigare har Robert Gustafsson totalansvaret för Salomon Snowboard och Bonfire.

– Vi gör den här förändringen för att anpassa oss till det som händer på marknaden och för att ytterligare vässa vårt sätt att leva upp till den vision vi har att erbjuda sportbranschens bästa service anpassade efter olika kunders behov och vara ett företag som är enkelt och roligt att göra affärer med, säger Crilla Lidgren vd på Amer Sports Sverige.

Samtidigt bytte Richard Rydén tjänst från ansvarig för Suunto till att bli ansvarig för Amer Sports nyckelkunder. Ny ansvarig för Suunto i Sverige är Micke Frölisch.

Relaterat företag i Sportregistret

  • SALOMON

    Salomon är grundat 1947 i de franska Alperna med ambitionen att skapa innovativ utrustning som gör det möjligt för människor att ha roligt, utvecklas och utmana sig själva i naturen, ...