Två blir ett

Nätbutiken Outnet och friluftsbutiken Get Out försvinner. Tillsammans bildar de istället det nybildade företaget Outnorth. Målet är att bli Nordens största friluftsbutik.

Redan när Outnet i november förra året förvärvade friluftsbutiken Get Out anade många i branschen att någonting annat också var på gång. Efter noggrant analyserande av de båda företagens verksamhet blev resultatet ett helt nytt bolag.

– Jag hade inte från början  helt klart för mig vad det skulle bli. Styrelsen tyckte att vi skulle vänta och planera noggrant vårt nästa steg, säger Stefan Gustavsson som blir VD i det nybildade bolaget Outnorth.

Affären mellan Outnet och Get Out betydde en breddning av sortimentet som kunderna kunde erbjudas. Outnet hade ju haft en betoning på konfektion medan Get Out var experter på hårdvara. Outnorth kommer därför att kunna erbjuda den kräsna friluftsentusiasten en komplett och mångsidigt sortiment.

– Vi vill ligga i framkanten vad gäller nya friluftstrender och produkter. Vi har den expertisen i bolaget och i styrelsen med till exempel Ola Skinnarmo som en av styrelsemedlemmarna, säger Stefan Gustavsson.

Nya segment i Outnorth kommer att bli klättring och nästa år också kajak. Organisationen i de båda bolagen hade redan omorganiserats så det blir inga förändringa i och med starten av Outnorth. Jocke Sundberg som tidigare ägde Get Out kommer att bli produktchef i Outnorth med ansvar också för event och den interna kompetensutbildningen.  Organisationerna i Finland, Norge och Danmark blir också intakta. Idag står näthandeln för endast 5 procent av den totala detaljhandeln därför ser Outnorth en stor tillväxtpotential på marknaden.

– Vi kommer med all säkerhet att mångdubbla vår omsättning de närmaste åren. Naturligvis här hemma men det har börjat bra också i Norge och vi är också nöjda med takten i Finland, säger Stefan Gustavsson.

I och med att Outnorth sköter själv alla leveranser från sitt stora centrallager i Kalmar kan företaget garantera bra och problemfria leveranser till kunderna. Företaget har också kvar sina tre fysiska butiker men Outnorth kommer inte att öppna en enda ny fysisk butik. Det är på näthandeln som företaget ska växa och bli störst i Norden.