Toomas Palusar har flyt

När Toomas Palusar efter sex år vardera med Acushnet och Cleveland startade eget var hans tanke att han inte skulle hålla på mer med hårdvara. Nu sitter han med Adams Golf – ett av de klubbmärken det snackas mest om just nu.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Toomas Palusar startade eget för att satsa på Geox golfskor och Tommy Hillfiger kläder. Geox la ner sin golfsatsning och istället ringde Adams Golf upp och frågade om Tommas ville ta hand om märket i Sverige.

– Jag har alltid gillat Adams och under alla mina år i branschen har det varit ett märke som det har snackats om, säger Toomas. Jag visste att de hade framgångar med sina hybrider i USA när de ringde men jag hade ingen aning om den storsatsning som var på gång.

Den storsatsning Toomas snackar om omfattar både en satsning på annat än hybrider och en satsning på tourspelare. Två av de senaste råkar vara de svenska stjärnorna Caroline Hedwall och Robert Karlsson.

– Det är en slump att det blev två svenska spelare i Adams team, men jag är glad eftersom det har haft en stor effekt för mig, säger Toomas. Butiker ringer, det är lättare för mig att få komma och visa produkterna och fler spelare på den svenska touren ringer och vill testa klubborna. Men framförallt underlättar det mot konsumenterna som förstår att Adams gör bra produkter om tourspelare som de känner till väljer märket.

Med ökad efterfrågan följer mer jobb. Förutom att besöka fler butiker och ta emot fler telefonsamtal innebär det fler demodagar för att nyfikna spelare ska kunna få prova klubborna. Och nu är det plötsligt inte bara hybridklubborna som är intresanta. Deras driver Speedkine Fast 12 LS är en avårets snackisar och intresset för Adams smidda järnklubbor är större än Toomas kunde drömma om.

Som om inte det var nog så köpte Adams Golf dessutom puttermärket Yes, så nu sitter Toomas plötsligt med två heta klubbmärken. Enda smolken i bägaren just nu är väl att det efter Taylormades köp av Adams Golf är lite osäkert vad som kommer att hända med distributionen av Adams på sikt. Fram till dess att Toomas får besked jobbar han dock på som vanligt.