Urbana Nau väljer outdoorbutiker

Urbana Nau väljer outdoorbutiker

Publicerad

När det amerikanska klädmärket Nau ska lanseras i Sverige väljer distrubutören Capilano Trade outdoorbutikerna som viktigaste kanal.

Naus kollektion är väldigt urban men full av teknisk funktion.

Nau är ett urbant klädmärke med massvis av funktion och ännu mer miljötänk. Stilen kanske bäst passar in i en streetbutik, men funktionen kommer från outdoorvärlden och det är därför som outdoorbutikerna erbjuds märket.

– Nau har så mycket funktion och så många smarta detaljer att det krävs säljare som kan förklara allt för kunden och det är i outdoorbutikerna som den kunskapen finns, säger Pi Olsson som ansvarar för Nau i norra Europa. Jag tror också att Nau är ett varumärke som kommer att locka in en ny slags kund till outdoorbutikerna.

Naus målgrupp är inte åldersdefinierad utan de vänder sig till män och kvinnor som gillar att vara aktiva utomhus, som bryr sig om miljön och som ser sig själva som kreativa. Plaggen har en urban, lätt dressad stil och bland annat kan nämnas en vaxad trenchcoat, en softshellkavaj och en dunskjorta. Materialen som används är allt från organisk bomull och ull till återvunnen polyester och det finns även en del dunplagg.

On
Off

1 kommentarer

 • Gopro och NHL i samarbete

  Gopro och NHL i samarbete

  Gopro hittar allt fler användningsområden till sina kameror. Senaste greppet är ett samarbete med Nhl och målet är att förändra hur hockey visas upp i TV.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 13:04

 • Primaloft för puls

  Primaloft för puls

  Primaloft släpper en ny, tunnare version av sin isolering riktad mot de riktigt aktiva. Silver Insulation Active är tänkt att ge Polartec Alpha en match om titeln "Andas mest men är ändå varmt".

  Nyheter Martin Willners, i dag, 12:59

 • Elevenate ökar farten

  Elevenate ökar farten

  Elevenate har sagt nej till fler butiker än de har sagt ja. Ändå ökar de hela tiden och nu tar de nästa steg genom att byta vd och anställa en säljare till.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 12:44

 • Ren terapi för skor

  Ren terapi för skor

  Skovård ligger i tiden och är ett produktområde som kan ge butikerna en rejäl merförsäljning. Brunngård har tagit fram tre nya snyggt förpackade skovårdsserier, varav en är miljövänlig och en har siktet inställt på sporthandeln.

  Nyheter Robert Kjessel, i dag, 07:00

 • Sport och IT möts i Åre

  Sport och IT möts i Åre

  Den 25 mars anordnas Internet of Sports Day i Åre, med seminarier om hur informations- och kommunikationsteknologi tillsammans med sport kan skapa nya produkter för bland annat sporthandeln.

  Nyheter Robert Kjessel, i går, 07:00

 • Dynafit valde butiker

  Dynafit valde butiker

  Två butiker i Sverige har fått bli så kallade Dynafit Competence Centers. Det är butikerna Höjdmeter i Kiruna och Fjellpuls i Östersund som fått den äran.

  Nyheter Christer Flythström, i dag, 07:38

 • Lundhags satsar på urbana work boots

  Lundhags satsar på urbana work boots

  Med skoserien Heritage byter Lundhags i höst vandringsleden mot modebutikernas avenyer. Tanken är att väcka nya kundgruppers intresse för ett varumärke som tidigare mest förknippats med fjällvandring.

  Nyheter Robert Kjessel, 2015-02-23 12:14

 • Första intervjun med Haglöfs nye vd

  Första intervjun med Haglöfs nye vd

  Sportfack har som första tidning träffat Haglöfs nye vd, Peter Fabrin. Under hans första tre månader har han hunnit banta företaget med en tiondel och nära halverat ledningsgruppen. Nu ska Haglöfs bli duktigare på att förstå kundernas behov.

  Nyheter Robert Kjessel, i dag, 08:10

 • Sju prylar som imponerade på Ispo

  Sju prylar som imponerade på Ispo

  Bra produkter handlar om att lösa problem eller förstå vad en målgrupp vill ha. Bland Ispos miljoner produkter föll jag för de här sju prylarna som gör just det. Innovationer eller nya grepp som kan förändra hela segment.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 08:00

 • Vimana säljer snowboards på nytt sätt

  Vimana säljer snowboards på nytt sätt

  Vimana är ett norskt snowboardmärke som lanseras nästa vinter. Vi vet inte så mycket om själva brädorna än men deras affärsidé är intressant.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 12:17

 • Skins ihop med NIS

  Skins ihop med NIS

  Man behöver inte alltid vara först med en innovation. Ibland går det lika bra att ta två gamla idéer och kombinera dem för att öka funktionen. Rossignol har gjort just detta på sina längdskidor R Skin.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 08:36

 • Elpex visar upp två spännande nyheter

  Elpex visar upp två spännande nyheter

  Vi har tidigare berättat om hur Elpex fått ny fart med nya ägare och på Ispo visade de upp sina nya podukter. En broms för rullskidor och rullskidor på is.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 09:25

 • Eget utegym i trädgården

  Eget utegym i trädgården

  Allt fler kommuner bygger utegym i närheten av elljusspår. Nu kommer utegym även för trädgården så att det blir enklare att kombinera löpning med styrketräning.

  Nyheter Martin Willners, i dag, 09:04

 • Dedicated vill hänga i sportbutiker

  Dedicated vill hänga i sportbutiker

  Mårten Engren och hans Flippin´Goods ska ta det ekologiska streetmärket Dedicated till sporthandeln. Det handlar om licensprodukter med klubbtryck och även svenska hockey- och fotbollslag finns med i planerna.

  Nyheter Robert Kjessel, i går, 14:54

 • Peak Performance färgar utan vatten

  Peak Performance färgar utan vatten

  Som första vinterklädmärke använder Peak Performance en ny miljövänlig färgningsprocess som inte kräver en droppe vatten. Lanseringen sker med jackan och byxan Dyedron.

  Nyheter Robert Kjessel, i dag, 14:30

Från Instagram

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Sportfacks besökare

Sport och IT möts i Åre

1 kommentar

Jin Moen: OBS Sista dag för anmälan är 6 mars. Mer info om programmet och alla talare finns på www.internetofsportsday.com Väl mött i Åre!

Börskurser

Artikelkommentarer

Nyhetsbrev

Få Sportfacks nyhetsbrev gratis varje vecka!Prenumerera på Sportfack
 • Sportfack 02-2015

 • Sportfack 01-2015

 • Sportfack 12-2014

 • Sportfack 11-2014

 • Sportfack 10-2014

 • Sportkatalogen 2014

 • Golf Business 09-2014