Asics lanserar ny skokategori

Allt fler löpare efterfrågar lätta löparskor med mycket löpkänsla men långt ifrån alla klarar sig utan mycket dämpning. Just därför lanserar Asics nu ett helt nytt skokoncept – Asics 33.


Asics lanserar ny skokategori
Damvarianten.

Siffran 33 i Asics nya skokoncept kommer av att det finns 33 leder i en fot och Asics 33 handlar väldigt mycket om att ge foten möjlighet att röra sig på ett naturligt sätt. Asics vill inte riktigt ge sig in på barfotaskosegmentet men har samtidigt märkt en tydlig förflyttning i efterfrågan från tokstabila skor till lätta skor med mycket löpkänsla.

– Många drömmer om att springa i en lättviktssko, men för många är det inte bra att springa nästan helt utan dämpning, säger Mikael Magnusson på Asics. Asics 33 är en lättviktssko för alla, det är ingen extrem tävlingssko utan en sko med mycket dämpning men låg vikt.

Asics 33 släpptes globalt 1 november. Till en början finns det bara en modell – Gel-Excel33 – för både herr och dam men snart fylls serien på med modellerna Gel-Hyper33 och Gel-Volt33. Excel och Hyper kommer enbart att säljas av löparspecialister medan Volt, som släpps i januari, kommer att säljas exklusivt av Intersport till en början.

Asics lanserar ny skokategori
Micke Magnusson på Asics förklara nya 33 för journalisterna Gunnar Andersson och Frida Boisen.

– Fler och fler löpare springer med mellanfotsisättning och kysser bara marken med hälen, säger löparprofilen Magnus Hagström. De behöver inte ha en sko med mycket stabilitet utan har mycket roligare i en lättare sko med mycket dämpning. Det är också viktigt för butikerna att förstå att de som springer regelbundet behöver flera par skor för att avlasta och stärka musklerna om vartannat. Många kommer att kunna ha Excell33 som sin bassko medan andra har den som ett lättviktskomplement till sina stabilare skor eller som ett dämpande alternativ till sina barfotaskor.

Rent tekniskt har 33-serien samma lutning på 10 mm som i alla andra Asicsskor men hela skon har sänkts för att komma närmare marken och ge mer löpkänsla. Skon väger in på 298 gram (storlek 42,5) och den låga vikten kommer av lätta material i ovandelen och en ny variant av Solyte i mellansulan. Excel33 har en stor gelenhet både i hälen och under framfot för extra dämpning och mellan fram- och bakfot löper bryggan Propulsin Trusstic som ska ge en mjukare övergång i löpsteget och driva löparen framåt.

Asics lanserar ny skokategori
Runners Store använder sitt största skyltfönster för att lansera Asics 33.

Relaterat företag i Sportregistret

  • ASICS Sverige AB

    ASICS Sverige AB säljer och marknadsför ASICS, ASICS Tiger och Onitsuka Tiger i Sverige.

    ASICS - Anima Sana In Corpore Sano, betyder “en sund själ i en sund kropp.” Det är en gammal latinsk fras som ASICS namn härstammar från och är fortfarande den grundläggande plattform som varumärket bygger på. Företaget startades i Kobe, Japan, 1949 av Kihachiro Onitsuka och är nu en ledande designer och tillverkare av skor, kläder och tillbehör för olika former av fysisk aktivitet.

    Kopplingen mellan kroppens och själens välmående har alltid varit en grundpelare i ASICS verksamhet, vilket syns tydligt i kampanjen I Move Me. Målet är att inspirera människor att röra sig mer och njuta av den fysiska och psykiska nyttan med motion och träning. ASICS mission är att få människor att röra på sig – på ett sätt som passar just dem.

    För mer information besök gärna asics.se.