Osäkert om Crafts sponsorsatsning

De två professionella cykelteamen Leopard-Trek och Radioschack går samman. Genom sammanslagningen skapas ett superteam med biltillverkaren Nissan som en av huvudsponsorerna. Svenska konfektionsföretaget Craft har ett avtal med Leopard-Trek men hur samarbetet fortskrider är idag oklart.

Det var en stor nyhet när svenska Craft förra året meddelade att de går in i det då nybildade superteamet Leopard-Trek som leverantör av samtliga team-och cykelplagg. Craft levererade och skräddarsydde cykelplagg för teamets storstjärnor som Fabian Cancellara, Andy och Fränk Schleck. Samarbetet skulle löpa i tre år. Teamet har inte sportsligt haft de stora framgångar många räknat med men  Andy och Fränk Schleck kom ändå tvåa och trea i Tour de France.

Nyheten att Leopard-Trek nu går samman med det amerikanska teamet Radioschack kan innebära stora förändringar för Craft. Cyklisterna i Radioschack sponsras nämligen av sportjätten Nike och det är mycket troligt att Nike är mycket intresserad att vara med i det nya superteamet Radio Schak-Nissan-Trek Cycling Super Team.

Relaterat företag i Sportregistret

  • Craft of Scandinavia

    Craft of Scandinavia är en sportleverantör som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter inom sportbranschen samt profilsektorn. Craft of Scandinavia säljer och marknadsför Craft och Speedo.