Inköpsdagarna fullbokade

På Svenskt Sportforum har man all anledning att vara nöjda. Inköpsdagarna Outdoor som i år arrangeras i augusti i Sollentuna är redan fullbokade.

Det var förra året som Svenskt Sportforum tog över ansvaret för branschmässan Inköpsdagar Outdoor, IOD. Efter att tidigare år ha arrangerats vid Fiskartorpet i Stockholm flyttade Svenskt Sportforum evenemanget till Edvikens Konsthall i Sollentuna. Lokalerna där är större och ändamålsenliga och ger samtidigt bra möjligheter att ordna olika kringaktiviteter. Förutom att göra affärer kan utställarna i år lyssna på frukostföreläsningar som arrangeras i samarbete med Scandinavian Outdoor Group, SOG.

– Konceptet är att det ska vara kortare föreläsningar när folk sitter och äter frukost. Det ska inte störa de inplanerade möten som utställarna har med sina kunder, förklarar Rodney Hiram, projektledare vid Svenskt Sportforum för IOD.

I år deltar 45 utställare på inköpsdagarna vilket är nytt rekord. På utställarlistan finns bland annat namn som Haglöfs, Houdini, Lundhags, Tierra, Primus och Colombia. Fokus under inköpsdagarna ligger naturligtvis på att göra affärer men avsikten är också att utställarna ska kunna träffa kolleger och branschfolk under avslappnade former. Den traditionella lördagsmiddagen är ett uppskattat inslag i de annars ganska jäktiga mässdagarna. Deltagarna kan i år också prova på Stand up paddling i Edsviken eller att gå på Slakline.